Krmilno mešalne prikolice KEENAN – za boljšo krmo in večje donose na kmetiji!

Krmilno mešalne prikolice

KEENAN

Uporabniki KEENAN prikolic priznavajo: Krmilno mešalna prikolica KEENAN s svojim inovativnim načinom mešanja, funkcijo tehtanja in oddaljene podpore, zagotavljajo izvrstno krmo in donose v živinoreji.

Obnova rabljenih prikolic KEENAN

Rabljeno mešalno prikolico KEENAN obnovimo po KEENAN standardu. To pomeni, da se zamenjajo vsi obrabljeni vitalni deli, obloga, odstrani se vsa stara barva, obnovi se zaščita in barva. Rabljena KEENAN prikolica je po obnovi enakih karakteristik kot nova, razen cene, ki je nižja.

 

Primer obnovljene KEENAN mešalne prikolice:

Pred obnovo - rabljena:

KEENAN rabljena obnovljena:

Krmilno mešalna prikolica

je za molziščem drugi najpomembnejši stroj na vsaki kmetiji.

Ali bo reja govedi prinašala dobiček ali izgubo je v veliki meri odvisno prav od natančnosti krmljenja in učinkovitosti krmilno mešalne prikolice. Če živali lahko dobijo obrok vsak dan

  • enake sestave,
  • enake strukture
  • enake svežine in
  • zmešan vsak dan z enakim številom obratov,

potem bodo živali lahko dale več mleka ali mesa. To natančnost krmljenja pa lahko doseže le s prava krmilno mešalna prikolica, ki vam to omogoča. Kmetje nam potrjujejo, da so Keenan krmilno mešalne prikolice precej natančnejše, kar se pozna pri kravah, ki pojejo več, ležijo več in dajejo več. Stroški na liter mleka se zmanjšajo.

KEENAN krmilno mešalne prikolice so v svetovnem vrhu, ker:

  • Ohranjajo strukturo obroka, ki ste jo prej pridelali na travnikih in njivah. Večina mešalnih prikolic z mešanjem strukturo uničuje. Krma je vedno bolj zmečkana ter neenakomerno zmešana, bolj pri polžu in manj pri stenah. Keenan pa s posebnimi mešali brez polža mešanico rahlja in obrača v celotni posodi naenkrat. Kvaliteto mešanice najbolj opazijo živali. Krave so pri poskusu, ko je kmet v pol jasli nasul mešanico enega stroja in v drugo polovico drugega stroja, vedno izbrale mešanico iz krmilno mešalne prikolice Keenan. Vse krave so se preusmerile v nekaj urah. Gospodinja je potrdila, da izgleda kot bi vmešala dobre rahle ajdove žgance.
  • Porabi 30% manj goriva kot krmilno mešalne prikolice z vertikalnim polžem. Traktor lahko mešanje poganja z majhno močjo ali pa uporabite starejši in manjši traktor.
  • Mešanica je končana v nekaj minutah, brez dolgotrajnega rohnenja traktorja na dvorišču.
  • Bale se predelajo v eni ali dveh minutah brez potrebne večje moči traktorja
  • 30 ali več nožev lahko hitro razreže dolge bilke trave na 4-5cm dolžine
  • Večina delov stroja se lahko dobi v najbližji kmetijski trgovini. Bratje Keenan so ob načrtovanju svojih krmmilno mešalnih prikolic vedeli, da kmetje znajo veliko reči sami popraviti. Zato so načrtovali robustno krmilno mešalno prikolico, ki jo lahko vsak sam vzdržuje in upravlja brez pogostih klicev servisa.

Še nekaj zgodovine

Bratje Keenan so imeli najprej delavnico za različne tipe mehanizacije. V začetku 70ih let so načrtovali krmilno mešalne prikolice, pa so se usmerili v proizvodnjo samo teh in pustili vse ostalo.

Ko smo se pogovarjali z Richardom Keenanom, je potrdil s svojimi besedami takole: ‘Hoteli smo narediti en stroj, ki bo najboljši na svetu, z vsemi delavci iz naše in bližnjih vasi. Odkar kmetje uporabljajo naše krmilno mešalne prikolice na vseh petih celinah, kjer se kmetuje, nam je ta cilj uspelo doseči.

Za več informacij si poglejte stran Keenan Slovenija ali youtube kanal Keenan